PARAMARIBO, 17 jun – Wie voortaan wil weten waar Surair Catering Services zijn vis en garnalen haalt, heeft het maar voor het vragen. De vangst is veilig en milieuverantwoord. Dit is zeker gesteld met een certificaat van de Marine Stewardship Council, MSC. Het dochterbedrijf van Surinam Airways laat zich niet voor één gat vangen.

MSC zet zich internationaal in voor behoud van de visstanden. Met het certificeren van de visaankopen, bezorgt Surair zichzelf een streepje voor. Volgens directeur Louis Voight werken de voordelen twee kanten uit. Klanten weten zich verzekerd van verantwoord bereid voedsel, in elk geval wat de vis betreft. Ook vissers en verkopers zijn verzekerd van afzet “als zij zich maar aan de procedures houden.” Die procedures zijn vastgelegd.

Dit gebeurde de afgelopen tijd onder toezicht van MSC. Samenwerking met bedrijven als Surair en Surinam Airways moet leiden tot minder overbevissing. Volgens Nathalie Steins van MSC leidde dit euvel de laatste decennia al tot uitputting. Surair is in het Caribisch gebied en Zuid-Amerika het eerste cateringbedrijf met een viscertificaat. Het bedrijf won eerder zilver in de internationale Best Food wedstrijd.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.