Potentiële investeerders in Blackberry zijn mogelijk alleen geïnteresseerd in bepaalde onderdelen van het bedrijf. Het besturingssysteem van Blackberry en de patenten voor het toetsenbord zouden vooral in trek zijn.

Dit vertellen anonieme bronnen tegenover persbureau Reuters.

Onlangs werd nog gemeld dat de grootste aandeelhouder van Blackberry, Fairfax Financial Holdings, verschillende investeringsmaatschappijen heeft benaderd om het elektronicaconcern op te kopen.

Beleggers hebben daarna een inkijkje gekregen in de financiële boekhouding van het concern, maar veel investeerders leken te hebben besloten Blackberry niet geheel te willen overnemen.

Volgens analisten heeft Blackberry onder andere een goedlopende afdeling die het berichtensysteem ondersteunt en ongeveer 3 tot 4,5 miljard dollar waard is.

Verder zijn er een aantal patenten die mogelijk 2 tot 3 miljard dollar waard zijn en het bedrijf heeft nog eens 3,1 miljard dollar in contanten en andere investeringen. Opgeteld komt de waarde van het concern dan hoger uit dan de 5,4 miljard dollar die het bedrijf nu waard is op de beurs.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.