Blackberrymaker Research In Motion (RIM) gaat gebruikers van Blackberry Messenger, in Nederland beter bekend als pingen, gratis met elkaar laten bellen over wifi-netwerken.

Dat maakt RIM woensdag bekend.

Met de uitrol van de nieuwe versie van Blackberry Messenger (BBM 7.0) zal de functionaliteit beschikbaar worden voor gebruikers van Blackberry’s. Geïnteresseerden kunnen zich per direct inschrijven voor de testfase.

Via BBM Voice kan gratis gebeld worden va een wifi-verbinding. Bellen met alleen 3G wordt niet ondersteund. Bovendien zijn alleen oproepen naar andere gebruikers van BBM mogelijk.

Ondanks het teruglopende marktaandeel van Blackberry zijn er, zeker in de zakelijke wereld, nog steeds miljoenen mensen die de toestellen gebruiken. De nieuwe functionaliteit is dan ook vooral aantrekkelijk voor de zakelijke markt.

Veel van deze gebruikers zullen vaak aanwezig zijn in een pand met wifi en bellen bovendien vaker met buitenlandse contacten, wat normaal veel geld kost.

Uiteraard zijn er ook apps van derden die bellen over internet gratis of voor weinig geld mogelijk maken, maar met BBM Voice kunnen gebruikers direct zien welke contacten ook over de functie beschikken. Bovendien is mogelijk om tijdens een gesprek het scherm te splitsen en foto’s en andere bestanden te delen via een chatvenster.

Volgens RIM steunen providers BBM Voice. In mei van dit jaar bleek nog dat veel Europese providers Voice over IP (VoIP) blokkeren omdat het zorgt voor een afname van het belverkeer en dus minder inkomsten.

Waarom providers BBM Voice wel zouden steunen, wordt niet gezegd.

RIM deed de aankondiging van BBM 7.0 alleen voor bestaande Blackberry-toestellen. Het bedrijf wil niets zeggen over de toekomstige Blackberry 10-toestellen. Dinsdag werd bekend dat de smartphones met het nieuwe besturingssysteem in januari onthuld worden.

Bloomberg weet te melden dat de telefoons binnen dertig dagen na de aankondiging in de winkels zullen liggen. De nieuwe Blackberry’s moeten dus voor het eind van februari te koop moeten zijn.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.