Honderden ambtenaren waren zaterdag 1 oktober aanwezig bij het hoofdkantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken (BiZa), om met begeleiding van muziek de start van het Public Sector Reform programma van de regering Santokhi/Brunswijk feestelijk te lanceren. 

Simultaan werd het venster geopend voor ambtenaren die vroegtijdig en vrijwillig uit overheidsdienst willen treden en ook startte de verplichte landsdienaren registratie, waarbij alle ambtenaren verplicht worden gesteld om zich te registeren. Indien daaraan geen gevolg wordt gegeven wordt het loon stopgezet.

1 oktober is volgens minister Bronto Somohardjo speciaal gekozen, omdat het op de zaterdag viel en om te laten zien dat ambtenaren niet lui zijn, getuige de honderden ambtenaren die kwamen opdagen, aldus de bewindsman. Hij is vol lof over de ambtenaren van zijn ministerie en voelt zich gelukkig met zijn enthousiaste team en is zich ervan verzekerd dat met gemotiveerde ambtenaren de PSR zal slagen.  

De bewindsman riep de ambtenaren op die een nieuwe uitdaging in hun leven willen om gebruik te maken van de stimuluspakketten die de regering aanbiedt. “Pak je kans want misschien komt die kans niet meer langs en ga je registreren want if yu no registreer yo skeer”, aldus Somohardjo.

Directeur Nasier Eskak van BiZa liet zich als eerste registreren. Volgens hem is de verplichte landsdienarenregistratie slechts een deel van het PSR-traject, maar dan wel een heel cruciaal deel, “omdat we een probleem heel effectief en efficiënt kunnen aanpakken wanneer we weten hoe groot het probleem is”.

Registeren kan fysiek bij het hoofdkantoor van BiZa of via de mobiele units of digitaal via https://ldr.egov.sr. Voor overige informatie kunnen ambtenaren bellen naar de helpdesk die te bereiken is via de nummers 8881052 of 8881403.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.