door Johan Donner

PARAMARIBO – Bisschop Emile Ritfeld van de Evangelische Broeder Gemeente Suriname heeft tijdens de bijzondere Goede Vrijdag dienst van gisteren in de Grote Stadskerk gewaarschuwd “voor iemand die naar Suriname komt met satanische invloeden”. De dienst werd rechtstreeks uitgezonden door Apintie Televisie. “Wij bidden voor de ouders die nog niet goed doordrongen zijn van de gevaren voor hun kinderen. Ouders weet naar welke plezierigheden uw kinderen gaan; laat ons geen slaaf zijn van de duivel”, bad de geestelijke leider.

Als gevolg de persconferentie van de Vereniging van Volle Evangelie- en Pinkstergemeenten en bedieningen in Suriname (VVEPS) is er een golf van reacties losgekomen. De christelijke gemeenten vinden dat de artiest in kwestie, Rick Ross, vooral op de jeugd een negatieve invloed heeft.

De gezaghebbende nieuwssite Huffington Post zegt in een bericht dat de tekst van het rapnummer ‘U.O.E.N.O.’, waaraan Rick Ross bijdraagt, momenteel zorgt voor controverse in de Verenigde Staten. In dit nummer rapt Ross over het drogeren van een vrouw die hij daarna mee naar huis neemt. Critici vertalen dit als promoten van ‘date rape’, de term voor drugs die gemeen-genieperig wordt toegediend aan een persoon om verkrachting te vergemakkelijken.

De journalist en hiphop-activist Ros Clemente stelt op Youtube dat met de teksten van Ross overduidelijk verkrachting wordt gepromoot. “Niet alleen date rape, maar ook verkrachting, verkrachtingscultuur en geweld tegen vrouwen”, aldus de journalist.  Rick Ross treedt hoogst waarschijnlijk op 6 april 2013 op in het André Kamperveenstadion, op uitnodiging van A Combinatie leider en parlementariër Ronny Brunswijk.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.