PARAMARIBO – Bisschop Steve Meye van de Gemeente Gods Bazijn heeft vandaag zijn verontschuldiging aangeboden voor zijn uitspraak op 5 mei tijdens de massameeting van de coalitie op het Onafhankelijkheidsplein. Bij die meeting heeft hij bepaalde groepen binnen de samenleving staatsvijanden genoemd. Meye zei toen letterlijk: “Figuren die opzettelijk niet meewerken aan verzoening moeten geïdentificeerd en aangepakt worden als staatsvijanden.”

Meye zegt dat zijn toespraak bestemd was voor alle partijen. Voor- evenals tegenstanders van de aangenomen amnestiewet moeten zich realiseren dat zij bezig zijn met polarisatie en verscheuring van het volk. Als alle partijen, van jongeren tot DNA-leden er niet aan meewerken, zal er nooit verzoening als doel bereikt worden. De bisschop zegt dat hij begrepen heeft dat zijn uitspraak van “staatsvijanden” pijn heeft gedaan. Ook collega’s hebben hem erop hebben geattendeerd dat het een zeer ongelukkig uitspraak is geweest.

Meye benadrukt dat het Godswoord zegt dat als je door uitspraken mensen pijn doet, je bereid moet zijn hiervoor vergeving te vragen. De geestelijke voelt zich niet te groot om vergeving te vragen voor die uitspraken.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.