PARAMARIBO- GFC Nieuws verneemt vanmorgen van zeer goed ingevoerde politieke bronnen dat er een aantal wijzigingen worden doorgevoerd binnen de vaste DNA-commissies.  De top van de coalitie  in het Parlement bestaande uit Ricardo Panka (Mega Combinatie), Paul Somohardjo ( Volksalliantie) en Ronny Brunswijk (ABOP) hebben in dit kader vandaag een aantal besluiten genomen. Onder meer is besloten dat het voorzitterschap binnen de vaste commissie van het ministerie van Handel & Industrie niet meer in handen zal zijn van Harish Monorath (Nieuw Suriname). In zijn plaats komt Paul Somohardjo.

Een politieke insider zegt aan GFC Nieuws dat Somohardjo ruime ervaring heeft binnen het nationale- en internationale handelsgebeuren. Bovendien heeft hij vaker waargenomen als minister van Handel &Industrie in de ministersperiode van wijlen Jack Tjon Tjin Joe. De nieuwe voorzitter binnen de vaste commissie van Regionale Ontwikkeling wordt Marinus Bee (ABOP). Het lid Ronny Asabina (BEP) moet voor het doorvoeren van deze mutatie plaatsmaken. Bee kent het binnenland zeer goed en heeft zich de afgelopen periode actief ingezet voor de belangen van de binnenlandbewoners.

Ook binnen de vaste commissie van Volksgezondheid komt er een mutatie. Premdew Lachman (Nieuw Suriname) moet  opschuiven voor Theo Vishnudatt van de Mega Combinatie. Vishnudatt heeft al jarenlange ervaring opgedaan op het ministerie van Volksgezondheid. Voor hem is onder meer gekozen voor zijn expertise en inzet om verbeteringen door te voeren binnen het Surinaamse gezondheid gebeuren. De voorgestelde wijzigingen die door de coalitietop zijn genomen worden op zeer korte termijn aan de voorzitter van het Parlement, Jennifer Simons gepresenteerd.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.