De meest gebruikte manier waarop vrouwen een relatie beëindigen is door te beweren dat zij zich nog niet willen binden. Mannen zeggen gewoon dat het niet meer werkt.

Dit blijkt uit onderzoek van een datingsite onder 1,000 mannen en vrouwen. Aan de deelnemers werd gevraagd waarom en hoe ze een partner zouden dumpen. De resultaten lieten een groot verschil in seksen zien, schrijft Daily Mail.

Voor vrouwen is het belangrijk dat ze hun partner op een milde manier laten gaan. Zo proberen ze de klap te verzachten door een emotionele reden voor de breuk te geven. Hoewel de meeste vrouwen zeggen dat ze bindingsangst hebben, claimen ze ook vaak dat het allemaal te snel gaat. Een opmerkelijke derde smoes is dat de partner niet genoeg geld verdient. Bij mannen wordt deze reden niet genoemd.

De meest genoemde reden bij mannen is dat het gewoon niet meer werkt, daarna het ontmoeten van iemand anders. De mannelijke deelnemers geven aan goede seks en fysieke aantrekkingskracht belangrijk te vinden. Zo staat op de derde plek dat hij zich niet meer aangetrokken voelt tot zijn partner en als vierde dat de seksuele vonk er niet meer is.

43 procent van de mannen zou afspreken met zijn partner om haar het slechte nieuws face-to-face te brengen. Meer dan de helft van de vrouwen doet dit ook.

Minder netjes is het verbreken van een relatie via de telefoon. Toch doen 32 procent van de mannen en 27 procent van de vrouwen het op die manier. Opvallend is dat 4 procent van zowel de mannen als vrouwen een vriend of vriendin stuurt om het vuile werk op te knappen.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.