Een hoog cholesterolgehalte is voor mannen van middelbare leeftijd mogelijk risicovoller dan voor vrouwen in dezelfde leeftijdscategorie. Dit blijkt uit een nieuw onderzoek uit Noorwegen dat gepubliceerd wordt in het tijdschrift Epidemiology.
Hoewel we een bepaalde hoeveelheid cholesterol nodig hebben zou een te veel aan cholesterol mogelijk de kans op hart- en vaatziekten aanzienlijk vergroten.

Middelbare leeftijd
De onderzoekers gebruikten gegevens van de Nord-Trøndelag Health Study die in 1995-1997 is uitgevoerd in Noorwegen. De onderzoekers  verwerkten gegevens van 23.525 vrouwen en 20.725 mannen. Alle deelnemers waren jonger dan zestig op het moment van het invullen van de enquêtes.

Betere behandeling
Van alle deelnemers kregen 157 vrouwen en 553 mannen binnen twaalf jaar na aanvang van de studie een hartaanval. Hieruit concluderen de onderzoekers dat een hoog cholesterolgehalte op middelbare leeftijd veel schadelijker is voor mannen dan voor vrouwen.
Volgens de onderzoekers is het van belang dat mannen van middelbare leeftijd met een hoog cholesterolgehalte beter worden behandeld, zodat meer infarcten voorkomen kunnen worden en meer levens worden gered.

(dieet.blog.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.