door Robin Rosario

NICKERIE – Gopindra Bierdja, bestuurlid van de Surinaamse Padieboeren Associatie (SPBA) zegt aan de media in Nickerie dat de rijstsector van de intensive care nu op het sterfbed is beland. Hij verwijst naar de uitspraken van DNA-lid Rabin Parmessar die in augustus 2010 toen hij met een delegatie Nickerie bezocht, de uitspraak zou hebben gedaan dat de rijstsector hulp nodig heeft omdat deze in de intensive care ligt.

Bierdja zegt dat nu na twee jaren de “patiënt” op het sterfbed is beland omdat hij de door Parmessar beloofde hulp niet heeft gekregen. Als de injectie niet op tijd komt, zegt Bierdja zullen de boeren dit seizoen veel minder inzaaien.

Hieraan gekoppeld stelt rijstmagnaat Leakat Mahawatkhan voor dat de overheid rijst opkoopt en deze weer verkoopt aan de winkeliers. Als de overheid hoog opkoopt en laag verkoopt aan de winkeliers dan krijgt de rijstsector op deze manier toch subsidie. Ook de verpakking kan door de overheid geschieden waardoor er geen gesjoemel met rijst meer plaatsvindt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.