PARAMARIBO, 25 aug – De oppositie maakt zich zorgen om de energievoorziening. Parlementariërs van het Nieuw Front en Bep schrijven dit in een brief aan parlementsvoorzitter Jennifer Simons. Het parlement moet dringend geïnformeerd worden over de “ernstige tekorten aan energie.” Er moet een speciale vergadering worden uitgeschreven.

Het parlement zal dan moeten discussiëren over de energievoorziening op korte, middellange en lange termijn. Doorgaans betekent zo’n vergadering dat de regering uitleg moet geven. “Het is van groot belang dat parlement en samenleving voldoende geïnformeerd zijn over het beleid van de regering met betrekking tot energie. Dit, mede in verband met de instandhouding en verdere stimulering van de economische bedrijvigheid in het land.”

Volgens de parlementariërs zijn “ernstige tekorten in de energievoorziening” nu reeds voelbaar. Traditioneel is in Suriname de piekafname van energie het grootst in de maanden september en december. Volgens energiebedrijf EBS is er voldoende aanbod om de vraag te dekken. Het waterpeil in het stuwmeer bij de energiecentrale te Afobakka is hoog genoeg. De consument zal zich wel moeten inhouden. Maar dat is niet anders dan voorgaande jaren.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.