door Andjenie Harkhoe

PARAMARIBO- Bewoners van Paramaribo- Noord zijn de dichtbegroeide trenzen in hun omgeving beu. Aan GFC Nieuws geven zij te kennen dat de situatie zo niet verder kan. Op korte termijn moet er volgens hen een actieplan in werking treden om de sloten goed schoon te maken.

Bovendien moet er een continuïteitsplan komen want het is zinloos als het ophalen niet op regelmatige basis gebeurt, zo vinden de klagers.

“Het kan zo echt niet langer. Wij hebben nu het geluk dat het nu niet zo vaak regent. Maar zodra dat wel gaat gebeuren, staan onze straten weer snel onder water. Het is een zeer onhygiënische situatie en een voedingsbodem voor ratten en andere ongedierte. Het gaat er bij mij niet in dat de overheid zo laks is”, vertelt de heer Chaterpal die al geruime tijd te Tourtonne 5 woont.

“Het is trouwens niet alleen de overheid die een taak heeft. Ook burgers moeten zich netter gaan gedragen. Men is soms te lui om het vuil in speciaal daarvoor bestemde zakken te deponeren.  Het afval wordt dikwijls maar gegooid op plaatsen waar dat niet thuishoort. Soms denk ik met varkens te doen te hebben”, laat een buurman van Chaterpal tot slot weten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.