Minister Rabin Parmessar

Rebien Bodha, woordvoerder van de buurtbewoners te de Boerbuiten, zegt dat zij zeer teleurgesteld en boos zijn op minister Rabin Parmessar van Openbare Werken(OW). De minister is niet van plan de vergunning van de eigenaar die het kolossaal pand in hun woonwijk opzet, in te trekken.

Wat kwaad bloed gezet heeft, is dat Parmessar volgens Bodha, gisteren in DNA zou hebben aangekaart dat deze kwestie in samenspraak met de buurtbewoners is opgelost. De eigenaar kan op grond daarvan zijn bouwwerkzaamheden hervatten.

Bodha zegt dat Parmessar de vorige maand een groep bewoners heeft uitgenodigd voor een gesprek; echter zou er een vervolggesprek volgen. Dat gesprek is nooit gekomen. De bewoners hebben helemaal geen overeenstemming bereikt met het ministerie. Bodha vraagt zich af of wij in een geciviliseerde samenleving wonen. Het gaat om een pand van zeker 20m hoog. De buurt is nooit gekend in het besluit van OW.

Diverse parlementariƫrs hebben deze zaak eerder in het parlement aangekaart. De eigenaar moest op een bepaald moment de bouwwerkzaamheden staken. Minister Parmessar wist het parlement eerder ervan te verzekeren dat er geen fabriek komt in de woonwijk De Boerbuiten. Er komt daar een magazijn te staan. De plaatselijke gemeenschap hoeft volgens hem niet te vrezen dat hun woon-en leefgenot verstoord zal worden.

Bodha zegt dat er veel meer aan de hand is. Vanwege de hoogte van het pand wordt de windrichting verstoord. Dit is volgens hem schadelijk voor de gezondheid van de buurtbewoners.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.