PARAMARIBO, 12 okt – Bewoners van Commewijne vrezen dat het gedaan is met de aanleg van een kilometerslange betonnen dijk langs de rechteroever van de Suriname rivier. Aanleiding is een publieke bijeenkomst waar een team van het ministerie van Openbare Werken, OW, informatie verschafte. De weg langs de oever zal worden verhoogd als ‘goedkoper’ alternatief. De bewoners en ook parlementariër Shailendra Girjasing (Nieuw Front/VHP) zijn laaiend.

De dijk waar MNO Vervat al aan begonnen was, moest rivierwater weren. De vorige regering wist dit betaald te krijgen door Nederland. Nu dreigt het weg te vallen met slechts een pennenstreek. “Wij mogen verzuipen en zij mogen doen wat zij willen, maar we gaan het niet erbij laten. We gaan protesteren en ik roep de rest van de parlementariërs van Commewijne op om eindelijk hun mond open te doen en te vechten. Dit kan niet’’, zegt Girjasing tegenover De West.

Er zijn al actiemodellen bedacht, waaronder het barricaderen van wegen. Districtscommissaris Ingrid Karta – Bink weet niet wat haar overkomt. De plannen van OW drongen pas door, nadat al kerven waren aangebracht in elektriciteitspalen langs de weg. De kerven geven de nieuwe weghoogte aan. Karta – Bink wil op audiëntie bij minister Ramon Abrahams. Eerder lichtte de regering al zes miljoen euro uit het dijkplanbudget voor het waterkantproject in Paramaribo.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.