door Robin Rosario

BROKOPONDO – De bewoners in het district Brokopondo waar de Megacombinatie twee zetels heeft bemachtigd bij de laatste verkiezingen, beginnen langzamerhand geloof te verliezen in de regering. GFC Nieuws verneemt van een zeer betrouwbare bron dat de bewoners woedend zijn over het gedrag van ambtenaren op het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen (NH) en bij de Geologisch Mijnbouwkundige Dienst (GMD).

Het blijkt dat het corruptief spelletje van de vorige regering gewoon doorgaat en zelfs erger is geworden. Districtsbewoners die een concessie aanvragen worden van het kastje naar de muur gestuurd terwijl anderen die figuurlijk gesproken gisteren een concessie hebben aangevraagd die binnen enkele dagen krijgen. Ook het gedrag van een bepaalde ambtenaar bij GMD bevalt de bewoners niet. Deze man die advies moet geven over een vrijstaand areaal waar er gegraven kan worden naar waist, een samengaan van witte zand en steenkorreltjes, of lateriet zegt steeds dat het areaal al is uitgegeven.

Later komen de bewoners erachter dat hij dat areaal heeft goedgekeurd voor iemand die veel geld aan hem heeft betaald. Ook heeft hij de aanvraag van een bewoner verdoezeld en het aangevraagd terrein op naam van zijn dochter gezet. De bewoners geven via de bron te kennen dat als het zo doorgaat zij in 2015 niet meer garant zullen staan dat de NDP-combinatie zetels behaalt in hun district.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.