Met het oog op de algemene verkiezingen van 25 mei 2015 heeft de Vooruitstrevende Hervormings- Partij(VHP) onder leiding van voorzitter Santokhi, gistermiddag  de ‘meet the people campagne’ voortgezet in het ressort Blauwgrond.

De start van de ‘meet the people campagne’ met ongeveer 25 personen, is later uitgegroeid tot ruim 60 personen. Veel jonge vrouwen hebben deelgenomen aan deze campagne. Ook 11 NDP‘ers, thans nieuwe VHP’ers van het ressort Blauwgrond, hebben meegedaan aan deze campagne zegt de partij in een persbericht.

De partij meldt verder dat ook een vijftal ex- politiefunctionarissen van het ressort Blauwgrond spontaan hebben deelgenomen aan deze campagne. “De politiefunctionarissen willen ook verandering in het beleid van de huidige regering, maar in het bijzonder dat van de minister van Justitie en Politie. Ze vinden het beleid van de minister desastreus. Volgens de ex- politiefunctionarissen deugt het beleid van de minister helemaal niet”.

Veel mensen stonden voor hun poorten te wachten op VHP- voorzitter Santokhi toen ze vernamen dat hij in aantocht was met zijn VHP meet the people campagne. De rode draad bij de gesprekken met de bewoners was het criminaliteitsvraagstuk. Ook de veiligheid en andere zaken zijn aan de orde gekomen.

De jongeren hebben vragen gesteld over het huisvestingsplan en het onderwijsbeleid van de VHP. Deze jongeren waren zeer blij met de antwoorden van de VHP voorzitter. De boodschap van positieve verandering en ook het belang om te stemmen op 25 mei 2015, is goed ontvangen door mensen. Zoals bij de voorgaande campagnes benadrukte de VHP-voorzitter om gebruik te maken van het democratisch recht om persoonsgegevens te controleren op de kiezerslijsten. Maar ook identiteitskaarten in orde te maken, als die ongeldig zijn.

De meet the people campagne was gepland van 17.00-19.00 uur, maar is uitgelopen tot kwart over acht in de avond. De belangstelling was erg groot, meer dan 350 mensen hebben gesproken met voorzitter Santokhi. Naast de meet the people campagne is ook een vergadering belegd ten huize van de familie Abdoel aan de Louis Govea straat met de Ressort Coördinatie Team(RCT) en kernen van Blauwgrond.

De aanwezigen werden kort uitgelegd wat de structuren RCT en kernen van de partij voorstellen. De bestuursleden van de pas gekozen kernen zullen op korte termijn worden getraind, waarna er een definitieve functie verdeling zal volgen binnen deze kernen.Santokhi wees erop hoe er met beperkte middelen en een goede wilskracht heel veel bereikt kan worden. “Dagelijks melden zich nieuwe VHP’ers aan en we maken ons klaar voor de keiharde verkiezingsstrijd op 25 mei 2015”, aldus Santokhi.

Hij is zeer tevreden met deze meet the people campagne en dankte eenieder die heeft meegewerkt. De algehele coördinatie van de meet de people campagne en de RCT vergadering lag in handen van Geetapersad Gangaram Pandey.

Na een vermoeiende dag hebben de participanten een flamboyante afsluiting gehad ten huize van de familie Ramdien Sardjoe. De ere-voorzitter van de VHP, Ramdien Sardjoe en echtgenote, hebben de participanten een diner aangeboden. De familie Sardjoe is ook van het ressort Blauwgrond.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.