Bewoners A’dam Zuidoost enthousiast over huis in tropische sferen

“Eindelijk eens iets anders dan standaard.” Eén van de reacties van de deelnemers van het klantenpanel over nieuwbouwproject Mi Oso. Dinsdagavond 11 september vond er op basisschool De Blauwe Lijn in de wijk Kortvoort een klantenpanel plaats. Ontwikkelaar en bouwer ERA Contour wil samen met toekomstige bewoners een bijzondere wijk in tropische sfeer realiseren van circa 120 huur- en koopwoningen. De reacties waren enthousiast.

Veel van de deelnemers aan het klantenpanel zijn woonachtig in Amsterdam Zuidoost en willen er graag blijven wonen, mits er een passend woningaanbod komt. Het klantenpanel zien ze als een mooie kans om invloed uit te oefenen op de plannen en echt mee te kunnen denken over hun droomhuis. Uit eerder onderzoek blijkt dat er behoefte is aan een buurt met veel groen, een veilige omgeving en woningen met een bijzondere uitstraling. Het woonconcept van Mi Oso is dan ook geïnspireerd op de architectuur die je in tropische landen aantreft. Voordat het project verder wordt uitgewerkt wil ERA Contour van toekomstige bewoners horen of de eerste opzet aansluit bij de wensen en behoeften. Dit doet zij onder meer via internetenquêtes, expertmeetings en klantenpanels.

Tijdens het klantenpanel, waar ook het Stadsdeel vertegenwoordigd was, presenteerde de architect (Geurst & Schultze) een aantal woningtypen en plattegronden die in Mi Oso kunnen komen. Geïnspireerd op de Surinaamse architectuur wil de architect een knipoog maken naar de hoge neutenwoningen die veel te zien zijn op de plantages in Suriname. Een woning op palen met een brede veranda en de woonkamer op de eerste verdieping met een trap aan de voorzijde van de woning. Maar ook een tropische urban villa, een betaalbare woning met het uiterlijk van een villa. Dat alles in een groene kindervriendelijke autovrije buurt. Naast aspecten als architectuur, plattegronden en openbaar groen is ook gesproken over de betaalbaarheid van de woning.

Planning
Met de input van het klantenpanel gaat ERA Contour samen met de architect het plan verder uitwerken. Ook tijdens dit traject worden de toekomstige bewoners regelmatig geraadpleegd. Geïnteresseerden die mee willen denken kunnen zich via de website www.mi-oso.nl opgeven. De bedoeling is in het voorjaar van 2013 te starten met de verkoop van de circa 50 koopwoningen. Eind 2014 kunnen de woningen dan opgeleverd worden aan de nieuwe bewoners. De woningen liggen in het prijssegment van € 150.000,- tot € 300.000,- v.o.n. afhankelijk van welke typen woningen er daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Over ERA Contour
ERA Contour realiseert nieuwbouw- en renovatieprojecten, zowel in eigen beheer als voor derden. Samen met gemeenten, corporaties, andere ontwikkelaars en de eindconsument bedenken én maken de bijna 500 medewerkers plekken waar mensen gelukkig en veilig leven. Zo creëren we ruimte voor mens, stad en maatschappij. De drie speerpunten van ERA Contour zijn: de consument als co-producent, steden sterker maken en 360 graden duurzaam.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.