De cirkel op de foto geeft de plaats aan waar het verkeersslachtoffer Albert Warner heeft gelegen na de aanrijding toen hij de Mr. Jagernath Lachmonstraat overstak. De vlekken op het wegdek zijn gedroogde bloedvlekken (DBSfoto: N. Ramjiawan).

De 63ste verkeersdode voor dit jaar is de 76-jarige Albert Warner, bewoner van het bejaardentehuis Huize Ashiana gevestigd aan de Lala Rookhweg. Woensdagavond rond 9 uur werd Warner tijdens het oversteken aangereden door een grijsgelakt personenvoertuig. Het verkeersongeval deed zich voor nabij de rotonde van de Mr. Jagernath Lachmonstraat. Een getuige heeft Dagblad Suriname de plaats van het ongeval en de bloedvlekken op het wegdek aangewezen. Volgens deze getuige stak het latere slachtoffer de straat over in westelijke richting van het Sol-servicestation gaande in de richting van Huize Ashiana. Een rijbaan had hij al overgestoken en bevond zich ongeveer in het midden van de andere rijbaan. Ten tijde dat Warner de tweede rijbaan overstak, kwam een personenvoertuig vanuit de rotonde en kreeg de autobestuurder de voetganger in het vizier. Als gevolg van de botsing die volgde, kwam Warner ongelukkigerwijs met zijn hoofd tegen het harde wegdek aan.

Zowel de politie als de ambulancewagen was snel gearriveerd. Warner werd vervoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo ter verpleging alwaar hij gistermorgen omstreeks 05:10 overleed. De vraag rijst wie schuld heeft bij de aanrijding. Aan de ene kant kan worden gesteld dat Warner geen rekening heeft gehouden met het verkeer dat plotseling van de rotonde kon komen en aan andere kant de autobestuurder die niet door had dat een voetganger de straat overstak.

Enkele jaren geleden was er ook een bewoner van Huize Ashiana de dood ingereden. Deze aanrijding vond plaats eveneens dicht bij de rotonde en wel aan de kant van de Lala Rookhweg. Het slachtoffer was ook een manspersoon en stak de straat over tussen twee voorgesorteerde voertuigen, maar werd aangereden door een tegenligger die boven de toegestane maximumsnelheid reed. Ook deze aanrijding vond plaats in de nachtelijke uren.

 N. Ramjiawan

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.