Het Small Grants Programme Suriname (SGP) organiseert door tussenkomst van Stg. Innova, op 23 en 24 augustus een Beurs voor Milieu en Ontwikkeling. De beurs wordt voorafgegaan door een tweedaagse workshop op 21 en 22 augustus t.b.v. de projectdragers. De beurs zal meer bekendheid geven aan het SGP, terwijl de workshops moeten bewerkstelligen dat de projectdragers in de nabije toekomst een actievere rol vervullen binnen dit programma.

Het Small Grants Programme van de Global Environment Facility (GEF) voorziet niet-gouvernementele en gemeenschapsorganisaties (NGOs/CBOs) in ontwikkelingslanden van fondsen om hen de mogelijkheid te bieden een positieve invloed te hebben op klimaatsverandering, te werken aan conservering van de biodiversiteit, de internationale wateren te beschermen, de invloed van niet afbreekbare organische chemicaliën te verminderen en landdegradatie te voorkomen.

SGP Suriname is opgestart in 1995 en in 1997 begonnen met het financieren van projecten. Het programma heeft tot heden geresulteerd in het voorzien in fondsen en het bieden van technische begeleiding. Er is in Suriname in totaal al US$ 2.3 miljoen geïnvesteerd in 96 projecten met een maximum van US$ 50,000 per project. Voor de periode tot en met 2014, heeft het GEF-SGP nog beschikbaar US$ 1.2 miljoen om NGOs en CBOs verder te ondersteunen in het uitvoeren van milieuprojecten.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.