PARAMARIBO, 30 aug – Diplomatietijdschrift Foreign Policy (FP) presenteert in oktober een special over Suriname. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken is betaald voor het plaatsen van een reeks artikelen. De bedoeling is vooral Europese, Noord- en Latijns-Amerikaanse investeerders te interesseren. “Het is een weloverwogen besluit geweest”, aldus Lackin.

Vooraf zijn deskundigen geraadpleegd. “We hebben dit gedaan, nadat wij ons hebben laten adviseren door deskundigen uit de financiële en de mediawereld”, zegt Lackin tegenover Dagblad Suriname. De artikelen moeten een goed beeld geven van de ontwikkeling die Suriname doormaakt op economisch gebied. Ook de vooruitzichten in potentiële sectoren als toerisme en mijnbouw krijgen aandacht. Het is niet de eerste keer dat buitenlandse media worden ingezet.

Soortgelijke publicaties verschenen al in Financial Advisory Magazine, The Miami Herald en USA Today. “Dat heeft al enkele serieuze Canadese en Amerikaanse investeerders opgeleverd, die concreet zaken willen doen in de toerisme, mijnbouw, water en energie. Met de Amerikanen zijn gesprekken geweest over uitbreiding van vliegmogelijkheden. Er worden nu vergevorderde gesprekken gevoerd met een Canadese investeerder, die activiteiten wil ontplooien in het toerisme’”, aldus Lackin.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.