Seeka krijgt binnenkort een nieuw bestuur. De politieke organisatie heeft voor volgende maand bestuursverkiezingen uitgeschreven. Dit besluit kwam tijdens een vergadering op Pont. Het rommelde al een heel poos binnen de leiding van de partij, die in samenwerking met A Combinatie haar ex-voorzitter Paul Abena bij aantreden van het huidige kabinet voordroeg als minister.

Abena hield het echter niet lang vol als minister van Sport- en Jeugdzaken, waarna ook zijn voorzitterschap bij Seeka in het geding kwam. Hij werd verweten op solo-toer te gaan en niet met de partijleden te communiceren. Abena werd uiteindelijk op een vergadering waar het er fel aan toe ging afgezet. Een topper binnen de partij zegt echter dat Abena volgende maand ook mag meedoen aan de “stembusgang” binnen de partij.

“Maar we weten nog niet of hij dat zal doen”. Abena zou het namelijk niet eens zijn met de wijze waarop hij aan de kant werd geschoven en zich nog steeds voorzitter van de partij achten. Hij stapte indertijd naar de groene tafel. Het is vooralsnog hoe het verloop van die zaak is.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.