PARAMARIBO, 22 aug – Het bestuurscentrum wordt gesloten verklaard voor het publiek tijdens de top van de Unie van Zuid-Amerikaanse Staten, Unasur. Volgens minister Winston Lackin van Buitenlandse Zaken betreft het een veiligheidsmaatregel. Tijdens de top eind augustus zullen maar liefst twaalf presidenten zich in de hoofdstad bevinden.

Daarom ook wordt een streng veiligheidsprogramma in elkaar gezet. Tijdens de top zal president Desiré Bouterse worden benoemd tot voorzitter van Unasur. De bedoeling is een verklaring van Paramaribo aan te nemen, waarin onder meer onderlinge solidariteit en samenwerking worden bevestigd. “Wij als Suriname gaan natuurlijk proberen om zoveel mogelijk onze nationale visie terug vertaald te zien”, zegt Lackin tegenover de Times of Suriname.

De Surinaamse inbreng is vooral gericht op het scheppen van ontwikkelingskansen voor jongeren. Ook moet ruimte worden gemaakt binnen Unasur voor jongerenorganisaties. Het inschuiven van deze issues in de verklaring moet als ‘wapenfeit’ gelden van het gebeuren in Paramaribo. “We gaan proberen een goede job te doen”, aldus Lackin. Voor de top komen eerst de ministers van Buitenlandse Zaken bij elkaar. Die zullen onder meer de agenda voor de top voorbereiden.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.