Het malaria probleem behoort nog steeds niet tot het verleden in de Guyana’s. Dit blijkt uit een seminar dat nu gaande is in hotel Torarica. Dit driedaags seminar is dinsdag van start gegaan. Participanten uit verschillende landen die deel uitmaken van het Guyanaschild, nemen deel aan de gedachtewisselingen.

Het doel van dit seminar, “Meeting on reduced sensitvity artemisinin in the Amazon Region” is de bestrijding van malaria en het tegengaan van de resistentie van dit dodelijk insect in onze regio.

Landen in Zuid-Amerika, waaronder Suriname, hebben steeds lagere cijfers van malaria gevallen. De nieuwe uitdaging is echter, de resistentie van de muskiet tegen medicijnen tegen te gaan. Hierdoor kunnen de positieve ontwikkelingen in het bestrijden van de muskiet niet weggemaakt worden. Het ligt in de bedoeling om met plannen en strategieën te komen om deze dodelijke muskiet uit te roeien.

Ondanks de daling van het aantal malariagevallen is waakzaamheid geboden. Veel gebieden zijn reeds malariavrij verklaard, maar sommigen, zoals veel goudvelden. zijn nog steeds een zorgpunt.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.