PARAMARIBO- De BEP wil voorlopig geen uitspraken doen over de terugroepkwestie. Waldi Adjaiso en Diana Poki zijn onlangs door de partij per brief teruggeroepen. Voor de rest wacht ze het proces af. Dit zegt partijtopper Ronny Asabina aan De West.

“ Wij hebben gemeend om een persstilte in acht te nemen”, zei hij. Hij liet wel weten, dat de partij de verdere ontwikkelingen rond dit proces afwacht. Waldie Adjaiso, om een reactie gevraagd, zei dat hem gevraagd is om niet over deze kwestie te praten. “Ik praat niet erover. Het is een juridisch proces en ik ben gewaarschuwd om geen dingen te zeggen”, merkte hij op.

Verder wilde hij niets meer kwijt. Adjaiso liet zich ongeveer twee maanden geleden uit, dat hij niet machteloos tegenover de BEP stond, omdat hij van mening was dat de kwestie juridisch beter afgehandeld kon worden. Hij is van oordeel, dat hij een jonge politicus is en zich daarom bezint over stappen, die hij wel of niet moet nemen.

In februari van dit jaar heeft de BEP ervoor gekozen om  uit A-Combinatie te stappen, dit vanwege ontevredenheid over de gang van zaken binnen de combinatie. BEP heeft in totaal vier assembleeleden, die gekozen zijn uit A-Combinatie. Adjaiso en Pokie gingen echter niet met de stroom van hun politieke partij mee.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.