door Robin Rosario

PARAMARIBO – De BEP wil in een zaak in kort geding weten wat duidelijk staat in het voorlopige vonnis dat de rechter in kort geding op 22 augustus jl. heeft uitgesproken in de kwestie van royement en terugroepen van de leden Diana Pokie en Waldi Ajaiso.

Leden van de BEP zeggen desgevraagd aan GFC Nieuws dat het vonnis voor hen niet duidelijk is en willen weten waar de partij procedurele fouten heeft gemaakt en waar het Centraal Hoofdstembureau heeft tekortgeschoten. Die zaak wordt morgen in behandeling genomen.

De rechter in kort geding stelde enkele weken geleden de BEP wegens procedurele fouten in het ongelijk, waardoor de parlementariërs Pokie en Ajaiso die geroyeerd waren en zijn teruggeroepen werden gerehabiliteerd. De zaak werd verwezen naar de rechter in bodemgeschil.

Ook de aspirant-leden Romeo Albitrouw en Heintje Sampi dreigen met een kort geding omdat zij niet binnen dertig dagen ondanks bewilliging zijn toegelaten tot het parlement en de voorzitter tot de voorlaatste dag op de uitspraak van de rechter heeft gewacht. Een politieke deskundige zegt desgevraagd aan GFC Nieuws dat deze twee aspirant-leden geen enkele kans maken met een kort geding omdat de rechter bepaald heeft dat Pokie en Ajaiso onrechtmatig zijn geroyeerd en teruggeroepen. Die zijn dus nog steeds parlementariërs.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.