PARAMARIBO, 9 mei – Voormalig coalitiepartner BEP ziet zich als slachtoffer van verdeel- en heerspolitiek. Die voert de boventoon binnen de huidige regeercoalitie, volgens BEP-voorzitter Caprino Allendy. Ook slechte communicatie en onvoldoende partnerschap braken de oudste partij uit het binnenland op. Toch had optimisme lange tijd de bovenhand.

Tot het nogal abrupte einde. “We geloofden in de goede wil van de partners, dat het uiteindelijk wel tot goede communicatie zou komen. Maar het werd alleen maar slechter, ook omdat men vond dat de BEP een koppige partij was”, zei Allendy tijdens een persconferentie. Het ‘koppige’ zat hem vooral in de onwil om maar braaf mee te lopen. Geen kwestie dus van ‘als we rechts moeten gaan, dan gaan we rechts’, zoals Ronnie Brunswijk belijdt.

De voormalige partner van BEP in A Combinatie ziet het kennelijk makkelijk. Volgens Brunswijk is dit het leidend principe bij het nemen van besluiten. Dat moet ook zo zijn gegaan bij de besluitvorming rond amnestie. “De BEP is geen partij waar je ‘rechts’ tegen zegt en we gaan. We werken op basis van argumenten en consensus. Als er geen overleg is over het te voeren beleid, zijn wij niet daar. Ik denk dat men ons dat zeer kwalijk heeft genomen”, aldus Allendy.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.