door Johan Donner

PARAMARIBO/BROKOPONDO – De kernen die zondagmiddag aanwezig waren op de vergadering met het hoofdbestuur van de BEP in Brokopondo hebben in een ultimatum geëist dat binnen 24 uur na gisteren het royement en de terugroeping van de parlementsleden Walid Adjaiso en Diana Pokie moet worden ingetrokken.  Freddy Linga, eerste secretaris van de BEP kern te Asigron in Brokopondo, zei aan GFC Nieuws dat alle aanwezige kernen volledig achter dit besluit staan.

De kernen vroegen op een bepaald moment een schorsing aan bij de de dagvoorzitter, Ronald Pansa, om met elkaar te overleggen. Na de schorsing heeft Linga het woord gevoerd namens de kernen en hun besluit aan de leiding meegedeeld. De kernen eisen ook dat via alle dagbladen het BEP hoofdbestuur moet bekendmaken dat de schorsing en de terugroeping van de twee in ongenade gevallen parlementariërs zijn ingetrokken.

Linga motiveerde dat het royement van Adjaiso en Pokie op een ALV van de BEP op valse gronden heeft plaatsgevonden, omdat aan de aanwezigen was meegedeeld dat de kernen van Boven-Suriname en Brokopondo waren geconsulteerd en achter het besluit zouden staan. Linga zei tenslotte dat indien het hoofdbestuur geen gevolg geeft aan de opdracht van de kernen zij  er onherroepelijk ertoe zullen overgegaan om de ‘groene tafel’ in te schakelen.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.