Benschop waarschuwt boothouders backtrack

22/02/2014 05:57 - Beta Debidien
Arbeiders 'in de hossel' langs het Corantijnstrand. De politie heeft de informatie dat vooral Guyanese boothouders zich niet houden aan de regels.

Arbeiders 'in de hossel' langs het Corantijnstrand. De politie heeft de informatie dat vooral Guyanese boothouders zich niet houden aan de regels. Foto: Beta Debidien

NIEUW-NICKERIE - Boothouders die zich niet houden aan de regels van de Maritieme Autoriteit Suriname (MAS), lopen risico uit de vaart gehaald te worden. Dat zegt Stanley Benschop, gewestelijk politiecommandant van Nickerie, die daarvoor de Maritieme politie gaat inzetten.

Er zijn twee overtredingen die vaak voorkomen. Boothouders meren aan waar ze willen, terwijl het Corantijnstrand de aangewezen plek is. "Niet bij de Clarasluis of op een andere plaats langs de Corantijn", benadrukt Benschop.

Een andere probleem is het varen buiten de vastgestelde tijden. De regel is dat er tot zes uur in de avond mag worden gevaren, maar in de praktijk zijn er ook na dat tijdstip nog boten op het water. Benschop zegt informatie te hebben dat vaak Guyanese boothouders zijn die de regels aan hun laars lappen.

Dit bericht is afkomstig van nickerienieuws.coms Facebook-Pinnwand. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.