Bij roadblock in Nickerie verdachte aangehouden met kalf in voertuig

Agenten van het politiekorps van Regio West hebben in de vroege ochtend van donderdag 22 september tijdens een roadblock R.R. aangehouden op de Ir.Attaoelahweg in het district Nickerie. Tijdens controle in zijn voertuig werd aangetroffen en inbeslaggenomen een kalf, zo meldt de politie zondag 25 september.

Het voertuig dat de verdachte bestuurde, bleek gedemonteerd te zijn, waardoor deze en een mobiele telefoon, die R.R. bij zich had, hangende het onderzoek in beslag zijn genomen.

R.R. legde een volmondige bekentenis af, waarbij is gebleken dat hij in opdracht van A.D. alias “Biga” het kalf had opgehaald te Wageningen ter hoogte van de TW-brug, bij H.I. en O.R. Bij de controlepost te Burnside werden de verdachten A.D., H.I., O.R. en A.R. in de kraag gevat. Ook twee helpers en ene Poekie kwamen in beeld, die kort daarna door de politie werden opgespoord en aangehouden.

Het onderzoek wees verder uit dat deze verdachten op grote schaal diefstal van varkens op Wageningen en vee op Klein Henar hebben gepleegd. Door speurwerk van de politie van Wageningen en de politie van Burnside zijn meerdere zaken met onbekende daders  opgelost.

Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn deze verdachten hangende het onderzoek door de politie in verzekering gesteld.

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.