PARAMARIBO/ROTTERDAM – De 22-jarige Belg Vincent van Meenen is met zijn verhaal Cowboy verkozen tot winnaar van Write Now! 2012. De schrijfwedstrijd is bedoeld voor jongeren tussen de 15 en 24 jaar uit Nederland, Vlaanderen en Suriname. De jury roemde de ‘perfect uitgebalanceerde dramatiek’ en ‘explosiviteit’ van het verhaal van Van Meenen, die finalist was nadat hij had gewonnen in de regio Antwerpen.

“De motivaties van de personages zijn interessant en uniek.” De jonge schrijver sleepte naast de juryprijs ook de publieksprijs in de wacht. Van Meenen nam gisteren bij de prijsuitreiking in Rotterdam een Macbook en iPad in ontvangst en kreeg een coachingstraject van een literair agent aangeboden. Daarnaast wordt zijn verhaal gepubliceerd in de Vlaamse editie van Metro. Verder kreeg hij een blog-contract bij spunk.nl en mag hij optreden bij diverse evenementen.

De vakjury van de twaalfde editie van Write Now! beoordeelde 1112 ingezonden verhalen, gedichten, theaterteksten, reisverhalen en songteksten en selecteerde vijftien finalisten. Het evenement wordt mede mogelijk gemaakt door de Nederlandse Taalunie. Onder de eerder winnaars bevinden zich Maartje Wortel, Raoul de Jong en Ernest van der Kwast.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.