door Robin Rosario

PARAMARIBO – Minister Edward Belfort van Justitie en Politie zei gistermiddag in DNA het onderzoek naar de werkzaamheden die verricht zijn bij de grote brand van maandagmorgen door de brandweer af te wachten voordat hij eventuele maatregelen neemt. De bewindsman die in de richting van sabotage van de manschappen dacht, werd fel aangevallen door het DNA-lid Ruth Wijdenbosch (NF/NPS).

Ze vindt dat de bewindsman met alle diensten die onder hem ressorteren ruzie heeft. Zij bracht naar voren dat het de minister niet aangaat wat de brandweermannen en -vrouwen doen met het geld dat zij aan overuren verdienen. De bewindsman zou gezegd hebben dat het geld maar verkwist wordt.

De minister op zijn beurt zegt in het tv-programma Info Act van het kabinet van de president dat voor zover hij zich kan herinneren er een tekort is aan manschappen bij deze organisatie. Recentelijk zijn er 130 rekruten toegevoegd aan het korps en toch schijnt er een tekort te zijn. Tekortkomingen die zich zouden hebben voorgedaan maandagmorgen zullen volgens de minister gecorrigeerd worden.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.