“Gang fights zijn nieuw”

Edward Belfort, ABOP-parlementariër, doet een dringend beroep op schoolgaande jongeren om vechten onderling achterwege te laten. Hij zegt dat zijn hart bloed wanneer hij ziet hoe jongeren zich tegenover elkaar gedragen. De boodschap van Belfort is, dat leerlingen zich moeten inzetten op school om kennis op te doen en niet om te vechten. 

Volgens de volksvertegenwoordiger moeten jongeren nu al toekomstgericht denken en waarschuwt voor de gevolgen van de gevechten. Voor alle duidelijkheid wil hij jongeren erop wijzen, dat een gevecht ook een dodelijke afloop kan hebben, en juist dit feit wil hij benadrukken onder de jeugd, omdat zij dan met de justitiële autoriteiten in aanraking komen. Zijn advies aan de jongeren is om aan hun toekomst te denken. 

Hij merkt verder nog op, dat schoolgevechten geen uitzondering meer zijn en vrijwel dagelijks voorkomen. “Ouders sturen hun kinderen niet hiervoor naar school”, herhaalt Belfort. Hij veroordeelt tot slot ook het pesten op scholen. Beleidsmakers en mensen in topfuncties verzoekt hij om kinderen geen slecht voorbeeld te geven.

“Tien jaar lang gaf ik motivatie sessies en deze situatie was er nooit, er waren geen gang fights’ dit is nieuw. Ik hou mijn hart vast, want de toekomst is in de problemen”, besluit Belfort.

RB  

Dit bericht is afkomstig van Dagblad Suriname. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.