PARAMARIBO, 26 jul – De belastingdienst spint goed garen bij de benefietoptredens van standup comedian Jörgen Raymann. De dienst eist zo’n negentigduizend Surinaamse dollar (ongeveer twintigduizend euro) meteen op. “Nog voor de shows beginnen”, zegt een aangeslagen Jozef Mannen, voorzitter van het Pietfonds. Raymanns favoriete hulpfonds zal het met minder moeten doen.

Veel minder, omdat de vermakelijkheids- en artiestenbelasting hoe dan ook betaald moeten worden. De bedoeling was juist zoveel mogelijk behoeftige sociale instellingen te bedenken. Aan de loketten van de belastingdienst was het vergeefs pleiten. Toen werd ‘hogerop’ om hulp gevraagd. “Ik ben verder gegaan dan het loket. Ik kan wel zeggen dat zij die verder zitten, zich een ongeluk schrokken”, zegt Mannen. Maar uiteindelijk werd het toch niks.

Hogerop deed wel zijn best, maar vergeefs. Steevast werd gestuit op een keiharde werkelijkheid. “Ze stuitten op de wet, je kan niet van hen vragen dat zij die vertrappen”, aldus Mannen. Raymann hoopt dat de wet gauw wordt aangepast. De opbrengsten van zijn Frede show zijn bestemd voor het Pietfonds. Het fonds heeft door de jaren heen honderdduizenden euro’s aan hulp verstrekt. Onder meer is een nieuwe volksmuziekschool opgezet.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.