Bij het Bureau voor Burgerzaken (bvb) Kwatta komt dagelijks een groot aantal aanvragen binnen voor de verschillende soorten uittreksels en nationaliteitsverklaringen. Ritisia Grandisson, leidinggevende van dit bureau, zegt dat ze alleen voor uittreksels gemiddeld 1500 aanvragen per week krijgt.

Bij de balie van bvb Kwatta is het publiek niet alleen terecht voor uittreksels, maar ook voor het aanvragen van verhuizingen, inschrijvingen, verklaringen van burgerlijke staat, nationaliteitsverklaringen, verklaringen voor het verlengen en aanvragen van een rijbewijs, ID-kaarten en paspoorten.

Ook is dit bureau belast met het verstrekken van verschillende soorten aktes, zoals een geboorteakte, overlijdensakte, huwelijksakte en echtscheidingsakte. De meest gevraagde diensten zijn uittreksels en nationaliteitsverklaringen. Voor wat betreft aanvragen van paspoorten en ID-kaarten, is de toeloop wat minder.

Bvb Kwatta gaat niet alleen over het verzorgingsgebied Paramaribo-Kwatta, maar functioneert ook als hulpbureau van het district Wanica. Als hulpbureau van Wanica geeft bvb Kwatta geen overlijdens- en huwelijksakten uit, maar burgers van Wanica kunnen er terecht voor alle andere diensten zoals erkenningen en uittreksels.

Vanwege het feit dat aanvragers binnen beide grote ressorten gelijktijdig worden bediend, krijgt het bureau dagelijks te maken met een enorme drukte. “Dus u kunt zich voorstellen hoe druk we het hebben”, aldus Grandisson.

Het Centraal Bureau voor Burgerlijk Stand (CBB) valt onder het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) en wordt ondersteund door 41 volwaardige bvb’s en 8 hulpbureaus over geheel Suriname.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.