PARAMARIBO, 20 sep – De regering zal in 2013 een tekort hebben aan middelen om projecten uit te voeren. Volgens vicepresident Robert Ameerali is dit een weergave van de werkelijkheid. Een begrotingsoverschot zou betekenen dat de alle noden van de samenleving voorzien waren. En dat is bij lange na niet het geval.

Er is nog een behoorlijk stuk af te leggen. “Een regering die zou komen met een overschot zou volgens mij geen goed plaatje geven, want dat zou inhouden dat alle noden van het volk zijn opgelost. En dat is niet zo. Dus is er altijd behoefte aan meer budget”, zegt Ameerali tegenover de Ware Tijd. In plaats daarvan is er nu sprake van een ‘beheersbaar tekort.’ Hoeveel precies te weinig is in kas, zal president Desiré Bouterse bekendmaken.

Dat is tijdens zijn jaarrede in het parlement die is gepland voor zeven en twintig september. Intussen wordt de laatste hand gelegd aan de begroting. “Een spannende tijd. We zijn in principe klaar, maar er komen nog wat aanpassingen”, aldus Ameerali. Ministeries trachten altijd nog een beetje meer te krijgen. Door het tekort lukt dat in de meeste gevallen niet. Het tekort op de vorige begroting steeg in de loop van het jaar naar ruim een miljard Surinaamse dollar (ongeveer tweehonderd en vijftig miljoen euro).

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.