INGEZONDEN– De een zegt niet te kunnen wachten tot het coronavaccin beschikbaar wordt voor eenieder, de ander is argwanend en heeft vrees voor bijwerkingen en weer anderen vrezen dat het vaccin dodelijk is.

Moet ik bang zijn voor bijwerkingen? Wat gebeurt er bij zo’n prik? Loop ik gevaar als ik een allergische reactie ontwikkel? Is het veilig voor mensen met chronische ziektes? In het buitenland zijn mensen ernstig ziek geworden en enkelen zelf gestorven na de Covid-vaccinatie; hoe zit het precies daarmee?

Allemaal vragen die delen van de gemeenschap bezighouden en waarop er onvoldoende op wordt gereageerd vanuit de bevoegde instanties.

Op het internet is heel veel informatie te vinden over de coronavaccins die ontwikkeld worden, maar mensen houden nu eenmaal van sensatie en of geloven liever het slecht nieuws. Mensen zijn eerder geneigd het positief nieuws te generen en of over het hoofd te zien en zich te focussen op slecht nieuws.

Volg maar de berichten die viraal gaan op social media; het zijn veelal sensationele en bloederige onderwerpen die massaal worden gedeeld.

Het is daarom belangrijk dat het ministerie van Volksgezondheid nú start met een grootschalige voorlichtingscampagne en niet een week of twee voordat de vaccins toegediend zullen worden.

De Stem

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.