De rechter in Nickerie heeft de 37-jarige Rivano G. veroordeeld tot een gevangenisstraf van acht maanden, waarvan zeven maanden voorwaardelijk, wegens het in bezit hebben van verschillende soorten drugs. De verdachte, die werkzaam is als manager, werd op 18 februari van het afgelopen jaar staande gehouden tijdens een verkeerscontrole. Hij probeerde te vluchten, maar werd al snel door de dienstdoende agenten klemgereden.

Tijdens een controle in zijn auto werden verschillende soorten drugs aangetroffen, waaronder hasj, sukru, cocaïne en XTC-pillen. De officier van justitie eiste een gevangenisstraf van acht maanden onvoorwaardelijk en een geldboete van SRD 3.000.

De advocaat van Rivano G. voerde aan dat op zijn cliënt slechts een gebruikershoeveelheid drugs was aangetroffen en dat de politie tijdens een verkeerscontrole niet bevoegd was om het voertuig van de verdachte te doorzoeken. De rechter achtte het in bezit hebben van drugs bewezen, maar legde de verdachte een lagere gevangenisstraf op dan was geëist.

De voorgestelde geldboete werd echter verhoogd naar SRD 4.000. Rivano G. werd na het voldoen van de geldboete meteen in vrijheid gesteld.

Dit bericht is afkomstig van Suriname Herald. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.