PARAMARIBO, 27 apr – Koopkrachtversterking voor consumenten is nog altijd beter dan het verlagen van prijzen. Dit stelt de Vereniging Surinaams Bedrijfsleven, VSB. In elk geval kan meer worden bereikt door de koopkracht te verbeteren. Met de maatregelen die de regering nu treft, is de consument er niet per se beter af. Er kan best wat meer gedaan worden wat de belastingen betreft.

`Dat zal pas leiden tot verlichting zoals nu wordt beoogd. “Als de regering enkele belastingtarieven aanpast, gaat de kostprijs van producten automatisch omlaag”, zegt VSB-voorzitter Ferdinand Welzijn tegenover de Times of Suriname. Vooral de lagere inkomens krijgen dan meer financiële ruimte. Belangrijk is ook dat ze dan zelf bepalen hoe daar mee om te gaan. Nu zijn de prijzen van slechts een beperkt aantal goederen omlaag gebracht.

Dat kon doordat de regering de importbelasting opschortte. Ook is een beroep gedaan op winkeliers om hun winstmarge te vernauwen. Dit kan al gauw op forceren lijken en is op den duur niet vol te houden. Welzijn ziet koopkrachtversterking ook invloed hebben op de prijzen zelf. “Als de vraag naar een bepaald importproduct groot is, kan de importeur de goederen in grotere volumes kopen, waardoor de prijs daalt. Je verkoopt je goederen sneller en de omzet is ook veel hoger.”

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.