De Bond Belangenbehartiging voor Gepensioneerden uit Overheidsdienst(BBGO) is niet te spreken over uitspraken van vicepresident(vp) Robert Ameerali. De bond is van mening dat de vp onnodig oorlog heeft verklaard aan de gepensioneerden.

Bondsvoorzitter Armand Deekman zegt dat de vp geen schoonheidsprijs verdient. De bond heeft een petitie aan de president en het parlement aangeboden en had de vp moeten zwijgen. De vp heeft nooit gereageerd op brieven van de bond om deze zaak op te lossen.

Ameerali heeft de vorige week in een programma van de Nationale Voorlichtingsdienst(NVD) op diverse tv-stations uitleg gegeven over de kwestie van de gepensioneerden. De vp is van oordeel dat de gepensioneerden er juist op vooruit zijn gegaan. Deekman praat over een grove misleiding van de vp. Hij had dit niet van hem verwacht.

De bond voert strijd tegen wat zij noemt het onterecht terugdraaien van de waardevastheid van de pensioenen. De huidige regering heeft de wet ingetrokken. Dit houdt in dat bij loonsverhogingen van actief dienende ambtenaren de pensioenen van de gepensioneerden niet worden aangepast.

Deekman zegt dat de bond nog steeds het vertrouwen heeft in de president dat deze zaak correct zal worden opgelost. De president beloofde in februari deze zaak te zullen aanpakken. De bond wacht rustig het antwoord van de president af. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.