GFC NIEUWSREDACTIE- In de Banquethall van Hotel Torarica in Suriname zijn vertegenwoordigers uit de bankensector en de verzekeringsbranche vrijdag bij elkaar gekomen.

Op de voornoemde locatie organiseerde Datasur de Banking Workshop 2021.

Het is voor de verschillende branches en sectoren in Suriname van belang dat de ICT-infrastructuren ingericht zijn volgens internationale standaarden.

Deze standaarden zijn zeer essentieel voor financial capabilities en transacties zowel giraal als chartaal. Andere
sectoren die benaderd zullen worden, zijn gezondheid, veiligheid, multimedia en olie en gas.

Wereldwijd wijst de internationale ontwikkelingen uit, dat iedereen gebruik maakt van girale transacties en of online banking.

Datasur heeft daarom gekozen om de bankensector te faciliteren, welke datacenterdiensten zij noodzakelijk achten om zodoende in dat traject door te kunnen gaan met hun doelstellingen. Dit bevestigd, Anvit Ramlakhan, CEO Datasur, tijdens de workshop Banking Workshop 2021.

Om haar doelstelling te realiseren, past Datasur een sectorale benadering toe. Eerst is gekozen voor de jongeren(sector), waarbij een Nationale Web Development Challenge werd georganiseerd. Dit hield in dat de deelnemers een website of applicatie moesten bouwen volgens gestelde criteria.

In de 2e week van oktober werden de winnaars bekend gemaakt. Daarna is gekozen voor het bankwezen middels de bovengenoemde workshop.

Gezien de workshop financial capabilities behelst, nam ook de verzekeringsbranche deel hieraan.

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.