Jules Wijdenbosch. Volgens advocaat Gerard Spong betaalde Ballast Nedam 34 miljoen euro aan steekpenningen om een opdracht voor de bouw van twee bruggen binnen te halen. Dat geld is overgemaakt naar toenmalige president Jules Wijdenbosch.

Ballast Nedam betaalde in de jaren 90 steekpenningen om een grote opdracht in Suriname binnen te halen. Dat bevestigt advocaat Spong van de voormalig financieel adviseur van het bouwbedrijf, na berichtgeving in het NRC Handelsblad. Zo staat op nos.nl

nos.nl schrijft verder het volgende op haar website.

Ballast Nedam betaalde in totaal 34 miljoen euro, meldt de NRC, om in het land twee grote bruggen te mogen bouwen. Het geld zou onder meer zijn overgemaakt naar de toenmalige president Jules Wijdenbosch en zijn toenmalig adviseur Desi Bouterse, de huidige president.

Schikking

Dat Ballast Nedam tussen 1996 en 2004 in het buitenland mensen omkocht was al bekend. Het bedrijf schikte eind 2012 voor 17,5 miljoen euro met het Openbaar Ministerie, om vervolging te voorkomen.

Bij die schikking werd al duidelijk dat Ballast-Nedam topfunctionarissen in Saoedi-Arabië had omgekocht. Uit stukken van het OM blijkt dat een ander deel van de betalingen in Suriname werd gedaan, zegt Spong.

Nog niet afgesloten

Ondanks de schikking is de kwestie nog niet helemaal afgesloten, schrijft de nos verder. De voormalig adviseur van Ballast Nedam, Rob A., wordt verdacht van witwassen. Ook hij onderhandelt over een schikking, zegt zijn advocaat Spong. Ook accountantskantoor KPMG schikte met het OM over de kwestie. Het bedrijf verdoezelde de smeergeldbetalingen van Ballast Nedam.

(nos.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.