Het hoofdbestuur van de Nationale Democratische Partij(NDP) is buitenspel gezet, zegt de politieke coördinator van de NDP in Saramacca, Badrisein Sital. “Vraagt u maar aan leden de leden van het hoofdbestuur”, oppert hij aan onze redactie.

De leiding van de partij heeft besloten dat er een managementteam komt om de partij te leiden aan de verkiezingen van 2015. Met de installatie van het managementteam is het hoofdbestuur buiten werking gezet, meent Sital. Pogingen om een reactie te krijgen van het lid van het managementteam, Clair Linger, bleven vruchteloos.

De statuten van de NDP kennen geen managementteam verkiezingen. Met deze uitspraak laat Sital blijken niet content te zijn met de installatie van dit instrument. Hij vindt dat hierdoor de structuren niet meer kunnen functioneren, omdat het managementteam alles bepaald.

Sital zegt geen oorlog te voeren met de leiding van de partij. Als zaken niet richtig verlopen, hebben leden het recht dat aan te geven. “Vrede sluiten, komt niet vanzelfsprekend”, vervolgt hij. Partijvoorzitter Desi Bouterse heeft de leden zaterdagavond wederom opgeroepen de lijn van de partij te volgen en op de juiste wijze met elkaar om te gaan.

Bouterse haalde aan dat het Nieuw Front niet in staat is de verkiezingen van 2015 te winnen, maar tegelijk onderstreepte hij wederom dat de NDP wel in staat is de verkiezing te verliezen als de leden niet bereid zijn de lijn van de partij te volgen. In december 2013 benadrukte Bouterse dat de partij er niet voor zal schromen leden te royeren die hun eigen weg opgaan en de partij daardoor schade berokkenen. (Edunet)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.