PARAMARIBO/PARA, 9 aug – Ruim honderd badgasten van het recreatieoord Mahuma zijn gesommeerd onmiddellijk te vertrekken. Het oord op de oude plantage Vierkinderen, in het district Para, was eerder gesloten verklaard omdat het onveilig werd bevonden. Ondanks de maatregel zijn er gasten toegelaten.Het management is intussen opgeroepen zich te verantwoorden.

Kennelijk was de recente verdrinkingsdood van twee kinderen in een ander oord te Para, niet luguber genoeg. “Het blijkt dat de eigenaar van het oord Mahuma alle waarschuwingen van de bestuursdienst aan zijn laars lapt”, zegt Sherwin Piqué, bestuursambtenaar belast met de ordening van recreatieoorden in Para, op de website van het districtscommissariaat. Ruim een maand terug was al besloten Mahuma te sluiten voor onbepaalde tijd.

Gebleken was dat zelfs de minimale veiligheidsvoorschriften er werden genegeerd. Badmeesters ontbreken en in de langs stromende Coropinakreek is geen afbakening aangelegd. De afbakening moet de zwemveiligheid markeren. Deze voorzieningen ontbraken ook in het orod waar de twee kinderen de dood vonden. Ook de afvoer van het toiletwater in Mahuma is niet volgens de voorschriften. Afvalwater loopt rechtstreeks de kreek in. Het commissariaat heeft de afgelopen tijd de controle op de tientallen vakantieoorden in het district opgevoerd.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.