Maria Lorena is de grootste baby ooit die natuurlijk ter wereld kwam in Spanje.

De laatste maanden halen bijna wekelijks extreem grote en dikke baby’s het nieuws. Eerder deze maand werden in Spanje en Duitsland nog twee baby’s van meer dan 6 kilo geboren. Volgens een studie in de medische krant The Lancet is het aantal pasgeborenen met overgewicht gestegen. Dokters maken zich hier zorgen om omdat deze baby’s meer gezondheidsrisico’s lopen.

De medische studie bracht aan het licht dat in ontwikkelingslanden een stijging is van 15 tot 25 procent bij baby’s die meer dan 4 kilo wegen, dat is het gewicht waarop een pasgeboren kind sinds dertig jaar als te zwaar wordt beschouwd. Maar het aantal gevallen van het ‘Big baby syndroom’ nemen ook toe in ontwikkelingslanden als Algerije en China. In Algerije is 30 procent van de moeders zwaarlijvig, daar steeg het aantal van te zware baby’s met 15 procent. Ook in China is 6,9 procent van de pasgeborenen te dik. In India gaat het slechts 3,5 procent, daar is ook slechts 3,6 procent van de moeders zwaarlijvig.

De gevaren
De exacte reden waarom er steeds meer dikke baby’s op de wereld gezet worden is nog niet duidelijk, maar volgens experts komt het door het gewicht en de slechte eetgewoonten van de moeders. Deze baby’s lopen zowel voor als na de geboorte meer risico’s. Hun schouders kunnen ontwricht worden tijdens de geboorte, doordat de kinderen te groot zijn om het bekken te geraken tijdens de bevalling. Dit kan leiden tot gebroken beenderen.

(ad.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.