De politie van de Amerikaanse stad Detroit deed dit weekeinde een schokkende ontdekking. Op een tussenplafond van een opgeheven mortuarium werden na een anonieme tip de stoffelijke resten gevonden van 11 baby’s.

Het Cantrell Funeral Home was in april gestopt. De lichaampjes werden gevonden op een dubbel plafond tussen de eerste en de tweede verdieping van het gebouw en waren weggestopt in een kartonnen doos en vuilniszakken.

Schimmel

Bij de inval werden 20 ontbindende lichamen gevonden, waarvan 10 gewoon op tafels lagen. Twee lichamen waren bedekt met iets wat op schimmel leek.

De politie denkt dat sommige van de baby’s levenloos geboren zijn. De lichamen worden onderzocht om de doodsoorzaak vast te stellen.

De stoffelijke overschotten lagen er waarschijnlijk al vanaf 2009 en zouden misschien nooit zijn ontdekt, als de Michigan Department of Licensing and Regulatory Affairs (LARA) vrijdag niet een anonieme brief had ontvangen.

Lichaam als borg

Het rouwcentrum kwam vaker in opspraak. De vergunning werd in april ingetrokken vanwege meerdere overtredingen, waaronder het onbehoorlijk omgaan met ontbindende lichamen.

De toenmalige eigenaar, Raymond Cantrell, hield vaak lichamen vast als borg tot hij volledig was betaald voor zijn diensten. De lichamen werden daarbij niet gekoeld bewaard.

Als de nabestaanden de uitvaartkosten niet konden opbrengen, cremeerde hij de lichamen in plaats van ze te begraven.

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.