Dit is een bericht van GFC Nieuws

GFC NIEUWSREDACTIE- Een jonge vrouw die een zeldzame en levensbedreigende buitenbaarmoederlijke zwangerschap had, heeft haar behandelend gynaecoloog bedankt voor de tijdige ontdekking en het redden van haar leven.

Afgelopen november was de in Dubai wonende Soedanese vrouw Dana Abdul Majd (32) dolblij dat ze voor de vierde keer zwanger werd.

Dana: “Ik wilde mijn arts zien om bevestiging van mijn zwangerschap te vragen en te weten dat alles in orde was. Het bleek dat vroeg overleg en diagnose mijn leven hebben gered.

In de eerste paar diagnostische tests kon mijn Dr. Bukhari de foetus in mijn baarmoeder niet detecteren.”

De specialist zei via Gulf News: “Ik vermoedde dat er vanaf het begin iets mis was toen ik ontdekte dat haar baarmoeder leeg was.

Toen haar zwangerschapstest opnieuw was bevestigd en we de foetus nog steeds niet konden vinden, vroeg ik de patiënt om een reeks diagnostische tests te ondergaan die vaststelden dat ze een buitenbaarmoederlijke zwangerschap had.”

In het geval van Dana groeide de foetus in een litteken van haar vorige keizersnede.

Ondanks twee injecties werd de zwangerschap niet goed afgebroken en moest de patiënte een korte operatie ondergaan om de foetus veilig te verwijderen.

De gynaecoloog zorgde ervoor dat er geen restje van de foetus achterbleef bij het litteken.

Dana vertelt dat ze de arts enorm dankbaar is dat ze haar leven heeft gered

Dit is een bericht van GFC Nieuws

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.