Na de succesvolle award-uitreiking in 2012, organiseert stichting duurzame Ontwikkeling Nederland Suriname (d’ONS), wederom met ondersteuning van het ministerie van Economische Zaken (EZ) in Nederland, ook dit jaar een award-uitreiking voor het meest duurzame agrarisch mkb-bedrijf in Suriname. Deze award is een belangrijke aanmoediging voor bestaande en toekomstige duurzame agrarische ondernemers in Suriname.

Vorig jaar werden de prijzen ter beschikking gesteld door het bedrijf HAK uit Nederland; dit jaar zal het prijzengeld ter beschikking worden gesteld door het natural-foodbedrijf MICHI uit Suriname. De winnaar van de award 2013 ontvangt een geldbedrag van €5000,-. Het bedrijf dat op de tweede plek komt ontvangt € 2000,- en het bedrijf dat op de derde plek komt ontvangt een bedrag van € 500,-. Met het uitreiken van deze prijzen hoopt stichting d’ONS de duurzame, maar ook de biologische landbouw in Suriname te bevorderen.

In oktober zal een vakbekwame jury, bestaande uit Surinaamse en Nederlandse leden, bezoeken brengen aan de agrarische bedrijven in Suriname, die zich voor de award-wedstrijd hebben ingeschreven.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.