PARAMARIBO, 2 nov – Auto-onderdelen zijn nu het vehikel in de kleinschalige drugssmokkel. Volgens de douane worden de laatste tijd vaker drugs aangetroffen in auto-onderdelen. Deze meest recente draai in het kiezen van sluismiddelen is minstens opmerkelijk. Want wie komt op het idee auto-onderdelen te sturen naar bijvoorbeeld Nederland?

Toch worden er nogal wat aangeboden bij de postbedrijven. Alsof er in Nederland gewacht wordt op onderdelen uit Suriname. De douane gaat er extra op af, juist vanwege de merkwaardigheid. “Men creëert steeds nieuwe methoden en probeert van alles uit om te kunnen smokkelen. Als men uitgekeken is, gaat men terug naar de oude methode”, zegt hoofd Douanerecherche Glenn Cruickshank tegenover de Times of Suriname.

Om de zoveel tijd wordt als in concert overgestapt op een bepaald middel. Het is dan weer fruit, dan weer groenten of kruiden. Het menselijk vernuft is zeker bij de drugssmokkel duidelijk oneindig. Ehet maakt het speurwerk er niet makkelijker op. “De taak van de douane is exact te kijken waarin de drugs zitten en dat geeft vaak genoeg nogal wat zoekwerk. Het is niet iets dat je makkelijk kan zien en soms wordt het bij het scannen ook niet opgemerkt”, aldus Cruickshank.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.