PARAMARIBO, 13 jun – Auteursrechtenbureau Sasur gaat weer lekker impopulair te keer. Na twee particuliere media met beslaglegging te hebben gedreigd, lijkt het nu menens. Het publieke radiostation SRS loopt kans alle bezittingen kwijt te raken. Het bedrijf verzuimde dwangsommen te voldoen. Een drie jaar terug uitgesproken rechterlijk vonnis is van stal gehaald.

Sasur verwacht zo’n veertigduizend dollar te vangen. Ergens moest de knoop worden doorgehakt. “We hebben steeds getracht met gebruikers gesprekken te voeren om te komen tot een tariefcompromis”, zegt Sasur-voorzitter Prem Ramlal tegenover de Times of Suriname. Hij heeft de indruk dat er gekozen worden voor het op de spits drijven. Meerdere mediabedrijven en showpromotors trachtten hun gelijk te halen bij de rechter.

Het loopt steevast op gezichtsverlies uit. “Klaarblijkelijk kiest men eerder voor het betalen van een dwangsom dan licentierechten”, aldus Premlal. Het oplopen van de dwangsommen voor het negeren van vonnissen, is een fenomeen op zich. Ook andere mediabedrijven wacht een beslaglegging. Pogingen om vanuit politieke hoek af te rekenen met Sasur, bleken vergeefs. De rechter vernietigde onlangs een besluit van de regering om Sasur te ontmantelen.

Dit bericht is afkomstig van Suriname | Waterkant.Net. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.