Australië introduceert begin volgend jaar in navolging van Europa en de VS een leeftijdsaanduiding voor volwassenen bij het keuren van computerspellen.

Volgens minister van Binnenlandse Zaken Jason Clare is de introductie van de achttienplus-keuring een belangrijke verandering in de regelgeving, zo meldt de krant The Australian.

Met de nieuwe regelgeving kunnen games wereldwijd sneller worden uitgegeven, omdat gamebedrijven geen rekening hoeven te houden met de afwijkende wetgeving in Australië.

Elk Australisch departement voegt zijn eigen regels toe aan de handhaving en regels rond de nieuwe leeftijdsaanduiding. Het achttienplus-logo is vanaf begin volgend jaar op hoesjes van computerspellen te zien.

Sinds 2009 lopen er discussies over de uitbreiding van het keuringssysteem. Tot nu toe is de hoogste leeftijdsaanduiding vijftienplus. Hierdoor worden sommige spellen niet, of alleen in gecensureerde vorm, uitgegeven.

Onder meer het schietspel Syndicate en het vechtspel Mortal Kombat mochten niet in het land verkocht worden, terwijl het rollenspel Fallout 3 aangepast werd voor de Australische markt.

(nu.nl)

Dit bericht is afkomstig van GFC Nieuws. Bekijk het oorspronkelijke bericht hier.